Leverans av färsk fisk

FÄRSK FÅNGST PÅ HÅLLBART VIS!

Björn, Petter, Kenny och Aiham är killarna som startat Fjäll & Fena. 

Vi tycker det ska vara lätt att välja rätt, och samtidigt äta riktigt god mat från hav och sjö. 

Att våra hav är i trubbel har gått få förbi, och samtidigt får vi höra att vi borde äta mer fisk för hälsans skull. Vi gläds över den goda smaken av färska räkor eller nyfiskad rödspätta närhelst vi får chansen, samtidigt som närmsta affär har att välja mellan djupfryst eller odlad fisk med tveksamt ursprung. 

Vi vill, med Fjäll & Fena, göra skillnad!

Fjäll & Fenas fisk och skaldjur kommer direkt från båtarna på Västkusten och Smögen.

Från Martin i Vilhelmina kommer vår förädlade fjällfisk. Martin Bergman är flerfaldigt prisbelönt vid SM i mathantverk för sitt enastående hantverk.

Vi hoppas vi får välkomna dig ombord för ett mer hållbart sätt att köpa fisk.

Fiskare från Smögen med sin fiskebåt

MED KÄRLEK TILL HAVET GENOM BÅDE ARV OCH MILJÖ

Dennis Andersson är född och uppväxt på Smögen och trots sina 25 unga år så är han fylld med kunskap om och kärlek till fiskaryrket.

Allt han kan har han lärt sig av pappa Ragnar, men i tonåren ville Dennis gärna bryta sig fri från familjetraditionen. Han har både jobbat på oljetanker i Norge och studerat sjöfart på Chalmers. När det var dags för pappa att gå i pension, och efter viss tvekan, så bestämde sig Dennis att det var trots allt på fiskebåten han hörde hemma. Det är vi oerhört glada för, då Dennis räkor utan tvekan är bland de bästa på hela Smögen! 

“Man känner ju inte riktigt att man jobbar. Och man får pepp när kunderna är nöjda!”

-Dennis Andersson, fiskare 

En vanlig dag på sjön är 15 timmar lång. Det är hårt jobb varvat med vila medan näten ligger nere. För Dennis är MSC-certifieringen en självklarhet och han följde MSC’s regler redan innan han blev certifierad. Det här betyder att Dennis bara får fiska räkor i specifika områden och redan på havets botten, innan han drar upp räkorna, så har den fångst han inte vill ha sorterats bort. Allt granskas ihärdigt av MSC. 

Vi är oerhört glada att få jobba med duktiga fiskare som Dennis och ser fram emot att leverera hans räkor till dig.